INTEGRITETSPOLICY

Integritetspolicy - Wakakuu

Policyn syftar till att tydliggöra Wakakuu´s transparens vad gäller vår hantering av dina personuppgifter vid olika tillfällen i din besöksresa på wakakuu.com. Denna integritetspolicy är uppdaterad och förtydligad enligt de nya villkoren för GDPR* som träder i kraft den 25 Maj 2018. Denna ska tydligt förklara insamling, behandling och förändringar vad gäller din personliga information.

Det är viktigt att du förstår och tar del av vår integritetspolicy så att du känner dig trygg i vår behandling av dina personliga uppgifter.

*Allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679, förkortat GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 Maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL)

Personuppgifter

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en person som är i livet. Även krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter t.ex IP adresser är personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter är European Service Partner AB. Du har rätt att kostnadsfritt få ut information om vilka personuppgifter som förekommer om dig i vår verksamhet. Om du anser att en uppgift om dig är felaktig eller bör ändras behöver du kontakta oss med en gång på nedan mailadress.

dataprotection@wakakuu.com

Vad innefattar en behandling?

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna. Varje åtgärd som görs med en personuppgift är en behandling och detta oavsett om den sker per automatik eller ej. Vanliga behandlingar kan räknas under lagring, registrering, insamling, radering, överföring och bearbetning.

I vilket syfte samlas mina personuppgifter in?

Wakakuu verkar för transparens och följer svensk lag och sekretess när det gäller hantering av personuppgifter. När du besöker wakakuu.com kommer vi efter ditt godkännande att samla information om dig. Informationen vi samlar in har olika syften och vissa personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullfölja ett köpeavtal med dig som kund. Använder du eller köper någon av våra tjänster, registrerar dig för nyhetsbrev, eller deltar i någon av våra händelser till exempel via sociala medier eller annonser registreras en del av dina uppgifter. Vi kan även få information om dig via våra partners med vilka vi har ett affärsförhållande.

Vi samlar inte in några uppgifter utan ditt godkännande och vid vissa samtycken lagrar vi även var i din besöksresa du godkänt detta och hur du samtyckt. När du besöker oss uppmanar vi dig att läsa vår policy om cookies vilken det länkas till i informationsrutan vid ditt besök hos oss. Med ditt medgivande kan du integrera med oss och med hjälp av vår teknik och partners lär vi oss vad som intresserar dig för att du snabbare ska hitta det du söker.

När du handlar hos oss, registrerar dig för nyhetsbrev eller på något sätt använder de tjänster vi tillhandahåller såsom vår live chat, samlar vi information om dig för att kunna ge dig en personlig shoppingupplevelse. Vi behåller informationen om dig endast så länge som syftet med insamlingen gäller.

Vi använder informationen till detta:

  1. Köpeavtal, fakturering och leverans
  2. Kundvård och framtida kontakter med dig så som garantiärenden och reklamationer
  3. Marknadsanalyser och marknadsinformation
  4. Reklam och marknadsföring för oss samt tredje part
  5. När det krävs enligt lag eller i rättsliga förfaranden eller tvister
  6. Utveckla, testa samt underhålla system
  7. Kundundersökningar
  8. Bokföring

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

När det är nödvändigt och för att vi ska kunna erbjuda våra onlinetjänster delar vi dina uppgifter med företag som blir personuppgiftsbiträden för oss. Dessa företag hjälper oss med till exempel:

  1. Transportbolag (Postnord, DHL)
  2. Betallösningar (Klarna, DIBS)
  3. Marknadsföring (Facebook, Instagram, Nosto, Campaign Monitor, APSIS, Google Analytics mfl.)
  4. T-tjänster (Företag som hanterar nödvändig drift, support och underhåll)

När dina personuppgifter delas med personuppgiftsbiträden sker det endast för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen (t.ex. för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt köpeavtalet eller anpassa erbjudanden baserad på dina intressen).

Vad har konsument för rättigheter efter du samtyckt?

Rätt till radering

Du kan begära att få dina personuppgifter raderade. Tänk på att vi kan ha rätt att neka din begäran ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera vissa personuppgifter. Vi måste i vissa fall även behöva ställa kontrollfrågor för att säkerställa att vi raderar  information om rätt person.

  • Om du invänder mot direktmarknadsföring.
  • Uppgifterna är inte längre nödvändiga för de ändamål för vilka de har samlats in eller behandlats.
  • Personuppgifterna behandlas på ett olagligt sätt.
  • Personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse vi omfattas av.

Rätt till rättelse

Du kan begära att dina personuppgifter rättas ifall uppgifterna är felaktiga. Inom ramen för det angivna ändamålet har du också rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter.

Rätt till tillgång

Tänk på att du närsomhelst har tillgång att hämta ut uppgifter som vi lagrar om dig. Du har rätt att veta vad vi lagrar, i vilket syfte och hur länge vi sparar dessa uppgifter.

Rätt att göra invändningar mot viss typ av behandling

Du har alltid rätt att slippa direktmarknadsföring och att invända mot all behandling av personuppgifter som bygger på en intresseavvägning.

Berättigat intresse

I de fall vi använder en intresseavvägning som laglig grund för ett ändamål har du möjlighet att invända mot behandlingen. För att kunna fortsätta behandla dina personuppgifter efter en sådan invändning behöver vi kunna visa ett tvingande berättigat skäl för den aktuella behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter eller friheter. I annat fall får vi bara behandla uppgifterna för att fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk.

Betalning

Vi använder oss av Klarna som betalningspartner och de ger våra kunder möjligheten att betala på flera sätt. Oavsett på vilket sätt du väljer att betala tillhandahålls och skyddas dina uppgifter av Klarna. Detta för att kunna fullfölja ett köpeavtal. Här kan du även välja att bli ”ihågkommen per automatik” eller ”blockerad” vilket innebär att dina betaluppgifter inte sparas och auto ifylls vid varje köp. I kassan hittar du våra samt Klarnas köpvillkor för att ännu tryggare kunna fullfölja köpet.

Nyhetsbrev

Vi vill gärna använda e-post i vår kommunikation med dig som kund. Genom att du har samtyckt till att dina personuppgifter används för detta ändamål får du ta del av nyheter, VIP- reor och modenyheter. Vill du på något sätt avregistrera dig från detta nyhetsbrev har du chansen att göra detta varje gång du tar emot ett nyhetsbrev genom att trycka på ”avregistrera” längst ned i mailet. Du kan även kontakta customerservice@wakakuu.com eller ringa oss på 031-754 48 39 så hjälper vi dig.

Mobiltjänst

När du godkänner att vi sparar ditt mobilnummer i informations- och marknadsföringssyfte har du vid varje utskick möjlighet att avregistrera dig. Du kan även kontakta oss på customerservice@wakakuu.com eller 031- 754 48 39 så hjälper vi dig vidare.

Sociala Nätverk

Följer du, eller interagerar med oss på någon av våra sidor på tredje parts sociala medier som Instagram, Facebook eller Pinterest kommer informationen du lämnar även att omfattas av deras personuppgiftshantering och sekretess.

Wakakuu och våra samarbetspartners behöver samla information om din användning av våra onlinetjänster med hjälp av cookies. Dessa små textfiler skickas av oss till din enhet för att vi ska kunna komma ihåg dig nästa gång du besöker oss. Cookies bygger en bild av dina intressen och behov samt hur just du använder vår webbplats. Dessa textfiler gör även att vi kan försäkra oss om att vi skickar annan relevant information inom marknadsföring såsom erbjudanden och internetbaserad annonsering. De cookies som du godkänner att vi använder kommer vi även att dela med våra samarbetspartners för att kunna utveckla våra onlinetjänster och blir bättre på att skapa rätt innehåll.

Information vi kan komma att samla in är namn, hemadress, e-post, telefonnummer, IP-adress, köphistorik, sökkriterier, webbläsare när du besöker oss, hur länge du stannar på sajten, platsbaserad data, språk, tidigare köp och i vissa fall kan vi även komma att kontakta dig i fasen efter avslutat köp.

Kan du själv styra användningen av cookies?

Ja. Din webbläsare eller enhet ger dig möjlighet att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på sådant du kan justera är blockering av alla cookies, att endast acceptera förstapartscookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Ha i åtanke att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar ifall du blockerar eller raderar cookies. Mer information om cookies och inställningar i din webbläsare finns på cookies.insites.com

Du kan även läsa mer om cookies och annonsering på internet på www.youronlinechoices.com

Vilka cookies finns på wakakuu.com och vad används de till?

Här följer ett antal exempel på cookies som finns på wakakuu.com och vad de används till:

Namn Leverantör Syfte Hur du väljer bort cookie
_ga, _gat, _gid Google Analytics Analytisk cookie: Hjälper oss att förstå hur besökare använder wakakuu.com och hjälper oss skapa relevant marknadsföring. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
__zlcmid Zendesk Livechat Gör det möjligt for dig att chatta med vår kundtjänst direkt från sajten. Stäng av cookies i din webbläsare. Lär mer på https://cookies.insites.com/disable-cookies/ om hur du stänger av cookies. Observera att det inte går att lägga några produkter i din varukorg.
fr Facebook Marknadsföringssyfte: Spårar information för att kunna leverera relevant information och marknadsföring. http://www.facebook.com/about/privacy/
uid, eid Criteo Marknadsföringssyfte: Används för att öka relevansen i de annonser du ser efter ditt besök hos oss. http://www.criteo.com/privacy/
2c.cId Nosto Används för att identifiera webbläsare http://www.criteo.com/privacy/
2c.dc Nosto Reglerar pop-ups på sajter t.ex för att inte samma pop-up ska dyka upp om du en gång har kryssat ner den. http://www.criteo.com/privacy/
JSESSIONID New Relic Prestanda cookie: Hjälper oss att förstå hur sajten används, mäta laddtider och räkna besökare. Denna cookie försvinner när fönstret eller sidan stängs ner.
cookie-confirm, frontend, frontend_cid Wakakuu Används för att spara din varukorg och övriga val du gör på sajten. Stäng av cookies i din webbläsare. Lär mer på https://cookies.insites.com/disable-cookies/ om hur du stänger av cookies. Observera att det inte går att lägga några produkter i din varukorg.
Börjar med _hj Hotjar Analytisk cookie: Hjälper oss att förstå hur besökare använder wakakuu.com ( raderas efter 365 dagar) https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out
AWSALB Amazon Web Services Funktions-cookie: Lastbalanserare för Cloundfront Denna cookie lagrar inga personuppgifter och försvinner när din webbläasre sängs ned.